2012. február 25., szombat

Pici virágos torta

Nos ezen a tortán az első tragant virág próbálkozásomat láthatjátok. Persze nem ilyennek indult:) Egy nagyobb verziót szerettem volna, a könyvben lévő képek alapján (ami a wiltonos virág kiszúrós készletemhez jár) ez kivitelezhető lett volna egy formával! Munka közben viszont rájöttem, hogy ez sosem lesz nagyobb, mint az eredeti kiszúró:) Így ilyen kis picike maradt:) A tragant masszámat ez alapján készítettem (sk tragant)! Tapasztalatok: Kb. olyan állaga van mint a házi fondantnak, szépen kiszárad, viszonylag hamar, viszont nem lehet szépen színezni, nekem legalábbis szemcsés maradt akárhogy gyurmáztam is (wiltonos gél festéket akartam belegyúrni), valamint picit reped is! A virág készítésről pedig csak annyit, hogy végtelen türelem szükséges hozzá:) De azért még nem adom föl teljesen és legközelebb jobban beleásom magam a témába:)
A felirat és a szegély fekete marcipán masszából készült! És igen megint masni, azt hiszem van egy kis masni fétisem:) Imádom őket a tortákon....
A töltelék tejkaramellás-csokis!

Ja és végre megpróbálok normális képeket készíteni! Ezek már szerintem sokkal szebbek mint az eddigiek:)

4 megjegyzés:

  1. Szépen sikerült a virágod még ha az első is :) nem látszik rajta.
    Én is az a tragantot használom és eddig még mindig az elején festettem, a vízbe tettem a festéket. Így még mindig jó volt a színe. Igaz h nagy mennyiségű egyszínű anyag lesz.......
    A masni nagyon elegánssá teszi a tortáidat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen azért gondoltam, hogy utólag próbálkozom színezni! Lehet, hogy a borkősav volt túl szemcsés, legközelebb picit "átturmixolom" a gépben:)

      Törlés
  2. Szétnéztem kicsit nálad és gratulálok a blogodhoz! Nekem nagyon teszik ez a tortád is, olyan elegáns azzal a masnival! :-)

    VálaszTörlés