2012. április 21., szombat

Sörös hordó torta

:) Születésnapra készült! Az instrukció annyi volt, hogy a somlói galuska az egyik kedvenc! Így tehát somlói alá én lett, azaz egy sima egy diós és egy csokis lapot sütöttem, majd rétegeztem vanília és csoki krémmel és szórtam rá vágott diót meg rumba áztatott mazsolát! Végül valóban "somlói galuska" ízű volt:) A betöltött lekrémezett tortát hűtőzés után körben beborítottam az Unidec-el, majd díszítettem! A tetejére egy fehér Unidec lapot tettem! Pici mélyedést vágtam, ebbe helyeztem bele a sörös doboz talpát, majd egy darabka bevonóval megtámasztottam hátul! A jégkockák tortazseléből készültek némi kék ételfestékkel színezve! Utasítás szerint megfőztem, majd bon-bon formában hűtöttem! Végül úgy döntöttem, hogy lefagyasztom, mert úgy jobban néz ki:) Tapasztalat: Olvad!! Nemcsak lefagyasztva szobahőn is! Ezért tettem egy réteg folpackot a torta tetejére, hogy még véletlenül se ázzon szét a torta! Ez végül is bejött a torta sértetlen maradt:) Ez a zselé módszer tehát nem az igazi:) A torta sikert aratott ízben és formában is ez a lényeg:)


5 megjegyzés:

  1. Na, épp ezt találtam ki múltkor én is, ezt a zselés megoldást. Ezek szerint jó, hogy csak ötlet maradt, mert nem az igazi szerinted sem.
    Nagyon jól néz ki!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Igen talán zselatinnal stabilabb lenne és nem olvadozna! Majd legközelebb:)

      Törlés
  2. Húúú ez nagyon eredeti!!! Kár h a zselés megoldás nem az igazi.

    VálaszTörlés