2012. szeptember 16., vasárnap

Cicás, fekete-erdő és sörös korsó 2

Az elmúlt hetem igen sűrűre sikeredett 7 tortát sütöttem! Kezdjük az elején! A fekete-erdő torta barátnőmnek készült, anyukájával szövetkeztünk az ügyben:) Nyaralni volt, és mire hazaért ott várta a meglepi a hűtőben:)  (kapott egy másikat is de erről majd később;)).
A következő egy cicás torta volt! Ennél a tortánál kipróbáltam Farkas Vilmos cukortésztáját! Előnye: kiválóan lehet feketére színezni, nem kell beleborítani az egész doboz zselés wilton festéket, finom marcipán ízű (már aki szereti én speciel nem:)). Ami szerintem a hátránya az a színe, ami ugye a marcipán miatt nem hófehér, és nekem nyújtani és burkolni sem volt olyan egyszerű vele, mint az unidec-el, valamint drágább is 1 kg cukortészta, mint mondjuk 1 kg unidec! Egyenlőre maradok az eddigi burkolómnál:) Belül nutellás-csokis volt! És akkor a torta:
 
Ilyen korsó torta már készült nálam, még mindig nem elég magas:) Dilemmáztam, hogy vagy keskenyebb lesz és magasabb, vagy hagyom ilyen tömzsin, hogy legyen mit enni is, és akkor viszont alacsonyka marad, hát utóbbit választottam végül:) A tölteléke olyan volt,mint a cukrászdai puncs kockáé!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése